Услуги

Основната цел на Сдружение Чудно е разгръщането на потенциала на хората за по-добър живот.

Ние предоставяме следните услуги:

Консултации:

:: Индивидуално психологическо консултиране  
Ние вярваме в личната сила на всеки. Вярваме, че хората сме способни на невероятни неща. Също така знаем, че сме способни да сътворяваме и проблеми в живота си. Ето защо предлагаме индивидуални психолгически консултации- чрез тях ще Ви помогнем да сътворите (отново) живота, който желаете да имате. Използваме доказали се в практиката методи- Фокусиран към решение подход, НЛП и Психология на потенциала- чрез тях не само ще сме Ви полезни за конкретния случай, но и ще можете да да развиете умението да се справяте с проблемите си, да се измъквате сами от нежеланите ситуации.

Нашите подходи и умения са приложими за широк спектър от житейски трудност и проблеми:
Психологически проблеми: тревожност, ниска себеоценка, панически атаки, депресия, халюцинации (зрителни, звукови,тактилни), натрапливи мисли, неудовлетвореност, обучителни трудности и др.
Психосоматични проблеми:заекване, нощно и дневно напикаване, алергии, астма, сексуални смущения, кожни проблеми, безсъние, припадъци, мигрена,... и други физически оплаквания;
Фобии:страх от затворени или отворени пространства, животни, насекоми, задушаване, полудяване, страх от летене, страх от смъртта и други

 

:: Консултиране на родители и деца 

Насочено към деца и юноши, преживяващи психологични, обучителни и емоционални проблеми: смущения в емоционалното развитие; емоционално-поведенчески нарушения в предучилищна и училищна възраст; обучителни затруднения в училищна възраст; тревожни мисли при децата и юношите; агресивност; противообществени прояви; злоупотреба с вещества; рисково поведение и др.
Консултиране на родители- Дава посока на най-честите трудности, срещани от родителите: училищни проблеми, липса на комуникация, детския гняв. Тревоги около израстването на децата – страхове, хиперактивност и разстройство на вниманието, съперничество и силна ревност между децата в семейството. Трудности и бягства на децата от училище Конфликти с тийнейджъри Агресивно поведение Проблеми в общуването между родители и деца

 

:: Индивидуален коучинг 
От много време хората не се задоволяват с „просто живот“, а желаят да се развиват постоянно. Коучинга е създаден точно за това- да помогне на всеки, който иска да се научи как да поставя и постига целите и мечтите си по най-подходящия начин. По време на коучинг консултациите ще можете да откриете най-важните за Вас теми, да си поставите правилните (отново за Вас) цели и да откриете ресурса и пътя за постигането им. Дали ще търсите своята мечтана работа, ще развивате желани умения, подобрявате връзката си със себе си или с любимия човек, или нещо друго, което само Вие знаете- коучинг консултациите ще Ви бъдат от полза. Вие сте най-добрия експерт на Вашия живот и коучинга ще Ви помогне да си припомните това.

 

:: Creativity коучинг 
Индивидуални или групови консултации с практически дейности за стимулиране на креативно мислене и разгръщане на творческия потенциал. Сесиите са полезни за справяне с трудности, откриване на възможности и цялостна реализация. Поканете креативността във всеки аспект на живота си!

 

Работа с организaции и групи
Пълноценното функциониране на една група (колектив, отбор, клас...) е вълнуващ процес на напасване на личностите, постигане на баланс между забавление и работа, и открояване на най-важните и „работещи“ неща за постигане на целите на всяка конкретна група. Ние от „Чудно“ умело прилагаме своите умения и помагаме на различни и разнообразни групи да постигнат оптимална комуникация и ниво на дейност. А и ние самите сме един добре работещ и щастлив екип.

 

Семинари и обучения: 
За нас е важно всеки да може да се докосне до страхотните методи, които ние използваме и развиваме. Затова разработваме и предлагаме разнообразни обучения и семинари, които да дадат възможност на всеки, който желае да усвои различни ценни знания и умения. За списък с актуалните ни семинари може да посетите страница „събития“. А ако работите с хора и искате да придобиете практични и полезни умения в сферата на психологическото подпомагане – всяка година организираме обучителна група за специалисти и ентусиасти. Станете един от нас, разпространявайте „чудната психология“.

За допълнителна информация и записване: contact@chudno.org