Международна награда на херцога на Единбург - България

 

Международна награда на херцога на Единбург - България 

 

Сътворяваме среда за реализиране на младите хора в България, чрез приключения, които остават за цял живот.”

 

Международната награда на херцога на Единбург (наричана за краткост Наградата) е водеща младежка Програма за личностното развитие и постижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Постигайки целите си младите развиват умения и качества, които остават за цял живот.
От създаването си през 1956 г. до днес повече от осем милиона млади хора в 144 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, включвайки се в програмата на Наградата. В момента над 900 000 младежи по целия свят постигат своите личностни цели, като част от Наградата.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НАГРАДАТА?

Наградата е програма за личностно развитие за младежи на възраст между 14 и 24 години. Тя има три нива: Бронз, Сребро и Злато, във всяко едно от които те поставят свои лични цели, които следват за определен период от време. Участниците избират активности в направленията: Умения, Физическа активност и Доброволчество и преживяват Приключенско пътуване. За да постигнат най-високото ниво на Наградата - Злато, те участват в Проект в полза на обществото, далеч от родното си място. С подкрепата на опитни Лидери и ментори участниците в Програмата съзнателно следят прогреса си и учат за света около тях преживявайки.
По време на цялата Програма младежите развиват и работят в сфери на свои съществуващи интереси или в области непознати за тях до сега. Наградата не е съревнование. В основата ѝ са личният напредък и постижения. Програмата на Наградата е прекрасен инструмент, с който се изграждат умения, които служат както в живота в училище и университета, така и след това. Училища, бизнес компании, младежки организации, неправителствени организации, спортни клубове и институции я прилагат в работата си еднакво добре и постигат високи резултати.
Създадена в началото на 2014 г., фондация „Международна Награда на Херцога на Единбург – България“ е организацията, официално лицензирана да предоставя и координира Наградата в България. Скоро след официалнота откриване на наградата за България, Сдружение "Чудно" стана лицензирана органзиация, коята да предлага наградата и да я разпространява сред младите хора. Патрон на инициативата е г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България. 

„Нашата мисия е да направим Международната награда на херцога на Единбург достъпна за всички в България, за да сътворим среда за реализиране на младите хора и приключения, които остават за цял живот!“

 

Стани част от международната награта и ти. Впусни се в това приключение заедно с "Чудно"! 

Свържи се с нас на: intaward@chudno.org (за да зададеш своите въпроси, да заявиш, че искаш да започнеш или просто да споделиш своето мнение за наградата)

Можеш да разгледаш официалната страница на български ТУК