Блог на Сдружение Чудно

Спечелете безплатна консултация с психолог от Сдружение „ЧУДНО“

/>Случва ли ви се понякога да искате да поговорите за нещо, което ви тревожи, но да нямате на кого да се доверите? Да не можете да вземете решение, защото не знаете как да подходите към проблема? Или да се намирате в задънена улица и да не ви хрумва как да доведете промяната? Ако отговорът ви на някой от тези въпроси е „Да“ ...

"Работилничка за родители" - безплатни дискусионни срещи


Целта на обучението е:

– постигането на правилна информираност около темите за отглеждането на децата и юношите
– установяването и поддържането на успешно, цялостно взаимоотношение с децата при всякакви обстоятелства
– възможността да обсъдят и споделят с други родители, преминаващи същите етапи от развитието на своите деца.

Как да променим живота на нашето дете

От какво зависи успехът на вашето дете в училище и в живота?
Има ли ключ за отключване на неговото желание за развитие и учене? 

Според психоложката от Станфордския университет Карол Дуек отговорите на тези въпроси се крият в откритите от нея две основни житейски нагласи – фиксираната нагласа и нагласата за растеж. От ранна детска възраст хората проявяват една от двете.

Каква е разликата между тях?

Кампания "Психично здраве"Кампания „Психично здраве“ цели информирането на обществото за ползите от и начините за постигане, поддържане и повишаване на психичното здраве.Инициативата ще стартира по повод Световния ден на здравето 7 април. 

Основната дейност в кампанията е разпространението на безплатен онлайн наръчник с добри практики относно начините за постигане, поддържане и повишаване на психическото здраве. Наръчникът е достъпен за изтегляне оттук.

 

Коучинг, "Чудно" и Централен софийски затвор. Какво ги свързва?

През 2014г. стартирахме съвместен проект между Сдружение „Чудно“ и Централен софийски затвор, в който лишени от свобода имаха възможността да се включат в групов коучинг процес. Връзката между нас и Централен Софийски затвор беше направена благодарение на „ПИК“ център. В рамките на 15 месеца три групи бяха водени от психолозите от екипа ни - Андрей Ганев и Даниел Троев, а в стартирането на програмата и нейните първи стъпки участва активно и Петър Петров.

Даниел Троев и Андрей Ганев за "Непокорните Юнг и Адлер" по БНР

Втора част от поредицата "Класици на психоанализата" по Програма Христо Ботев на БНР

Даниел Троев и Андрей Ганев за "Скандалният Зигмунд Фройд" по БНР

Двама от нашите психолози - Даниел Троев и Андрей Ганев - участваха в предаването "Радио енциклопедия" по Програма Христо Ботев на БНР. Темата е "Класиците на психоанализата", а първата тема, разбира се, е "Скандалният Зигмунд Фройд". 

курс "Основи на Фокусираната към решение терапия"

Център за продължаващо обучение към Русенски университет „Ангел Кънчев“ организира курс за следдипломна квалификация 
ОСНОВИ НА ФОКУСИРАНАТА КЪМ РЕШЕНИЯ КРАТКА ТЕРАПИЯ

Дисциплината има за цел да запознае студентите с практиката и теорията на фокусирания към решения подход като вид терапевтична и консултативна дейност. Студентите се запознават с основни езикови техники на подхода и ги практикуват под супервизия. Курса представя основните теоретични концепции за консултативния език и начините на използването му за постигане на желаните от клиента промени. 

Интервю в Радио София

Двама от членовете на Сдружение "Чудно" бяха интевюирани за предаването "Джинджифил" по Радио София. Чуйте какво си говориха Андрей Ганев и Даниел Троев с водещата Констанца Илиева

Страници